נגיף ללא גבולות | לבקשת האו”ם: 11 מדינות המצויות בלחימה הכריזו על הפסקת אש

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש הודיע ביום שישי, כי אחת עשרה מדינות שנערכים בהן סכסוכים וששה עשר ארגונים חמושים, המצויים בלחימה כעת, השיבו בחיוב על הצעתו להכריז על הפסקת אש עולמית, כדי למקד את מאמציהן של הממשלות בעולם במלחמה בנגיף הקורונה. לפי האו"ם, למעלה מ-70 מדינות וארגונים נענו לקריאתו של מזכ"ל האו"ם וחתמו על הסכם הפסקת אש כולל בעולם. בין המדינות בהן השיבו גורמים חמושים בחיוב: תימן, מיאנמר, אוקראינה, הפיליפינים, קולומביה, אנגולה, לוב, סנגל, סודן, סוריה, אינדונזיה ונגורנו-קרבאך.

פליטים דארפורים במחנה הפליטים בקוקו אנגרנה שבצ’אד. רבים טוענים כי אידריס נושא באחריות עקיפה לרצח העם הדארפורי (צילום: shutterstock).

ארגון הבריאות העולמי ביקש ביום שישי האחרון, כי המדינות שמחליטות לחזור לשגרה, יעשו זאת בהדרגתיות וימשיכו לעמוד על המשמר, למקרה שיהיה צורך להשיב את המגבלות אם יהיו התפרצויות נוספות של המגפה. "יש להגן על אנשים פגיעים במוסדות, כולל כאלה במוסדות סיעודיים, בתי כלא ומעונות מהגרים", אמר מומחה החירום הבכיר בארגון, ד"ר מייק ראיין. לדברי ראיין, "גם אם הנגיף תחת שליטה, קהילות חייבות לשמור על כללי הריחוק החברתי וההיגיינה ובדיקת המקרים החשודים חייבת להימשך. זה ממש חשוב שבעוד שמדינות בעולם מקלות בהגבלות התנועה, שהן ימשיכו להיות ערניות לקפיצה במקרי ההידבקות, במיוחד בכל הנוגע להידבקויות במסגרות המיוחדות". כך לפי דיווח ברויטרס.

מספר המאובחנים בנגיף הקורונה ברחבי העולם עלה למעל ל-3.5 מיליון בני אדם, אולם מספר האנשים המאושפזים כעת בעקבות המחלה, ירד בקרוב למיליון בשבוע האחרון. ברחבי העולם מטופלים כעת 2,132,192 חולי קורונה, ובין המאושפזים כ-50,000 במצב קשה או אנוש. מספר המתים עלה ל-245,243. נתונים אלה דווחו על-ידי 210 מדינות בעולם ופורסמו באתר זה.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

Leave a Reply

Name *
Email *
Website