רכבת ישראל תשוב לפעולה ביום שני הקרוב, חודש וחצי אחרי חזרת המשק לפעילות. אבל העליה בתחלואה מאלצת מתווה הפעלה הכולל הקפדה מחמירה על כללי ריחוק חברתי. הכללים, שמתנגשים עם תפיסת ההפעלה של הרכבת בשגרה, עלולים ליצור שיבושים וקשיים לא פשוטים עבור הנוסעים שינסו לעלות על רכבת ביום שני הקרוב.
1. שירות במחסור – אין מקום לכולם
גם לפני הגבלות הקורונה, בשעות העומס, הרכבת התקשתה לעמוד בביקושים. הגבלת מספר הנוסעים בכל רכבת ל 500, תשאיר הרבה נוסעים מחוץ לתחנה. כמה זה הרבה? בשעות הבוקר נכנסות לתל אביב 8 רכבות בשעה מכיוון צפון ועליהן כ 11,000 נוסעים.
תחת המגבלות החדשות, אותן 8 רכבות יוכלו להסיע 4,000 נוסעים בלבד. עודף הביקוש הוא אומנם לא 7,000 נוסעים כי אין פה תיירים, והתעסוקה עוד רחוקה מלהתאושש ויש את מי שעברו לעבוד מהבית. ובכל זאת אלפי ישראלים שיבקשו להזמין כרטיס יגלו שכבר אין מקום.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
2. להזמין מראש
הזמנת הכרטיסים תיפתח 48 שעות לפני כל נסיעה. בגלל המחסור, יש להעריך שזמן קצר מפתיחת האפשרות להזמין, יאזלו הכרטיסים. מי שלא מסוגל לתכנן ולסנכרן יומיים קודם, לא יוכל לנסוע.
ברכבת הבינו שכבר ביום שני עלולה להיווצר בעיה, שכן 48 שעות קודם לשני בבוקר זה שבת בבוקר. כדי למנוע פגיעה בנוסעים הדתיים, החליטו ברכבת להקדים את פתיחת ההזמנות ליום שישי. קבוצת אוכלוסיה נוספת שעלולה להיפגע מהמצב הזה היא של אנשים מבוגרים בעלי אוריינות דיגיטלית נמוכה.
3. הנוסע המאחר
נוסעים שמגיעים לתחנת הרכבת באוטובוס או תלויים ברמת הפקקים בכבישים, או שסתם התעכבו קצת במשרד בגלל בלת"ם שלא צפו יומיים קודם כשהזמינו את הנסיעה. מה ייעשה נוסע שאיחר לרכבת שעליה תכנן לעלות? יהיה לו מקום ברכבת הבאה? מה מידת הגמישות שתפעיל הרכבת?
4. בלאגן בכניסות
בשיגרה, תהליך הכניסה לרכבת עובר דרך נקודות חיכוך וצפיפות, בכניסה לתחנה, בתור לקופה, בשערי המעבר לרציפים, בעליה ובירידה מהרכבת. צמצום קיבולת הנוסעים יפחית במידת מה את הלחץ, אבל השינויים בהסדרי הנסיעה עלולים ליצור בלגאן, לפחות עד שהציבור יכיר ויתרגל אליהם.
ברכבת עושים מאמץ גדול להגדיל את מספר הדיילים שיקבלו את פני הנוסעים ויעשו סדר בכניסות לתחנות וברציפים. ועדין, הצורך לנתב אלפי אנשים דרך מספר מעברים צרים בכל כמה דקות, הוא מתכון בדוק לצפיפות.
5. ואם רכבת מאחרת?
כל מי שנוסע ברכבת יודע שאיחור של רכבת ואף ביטולה הם לא אירועים חריגים. לזכותה של רכבת ישראל יאמר שבשנה שלפני מגפת הקורונה חל שיפור משמעותי במדדי העמידה בזמנים, ובכל זאת מפעם לפעם יש תקלות ורכבות מתעכבות ומבוטלות. בשגרה, מדובר באי נוחות, איחור של כמה דקות ונסיעה צפופה. כשיש צורך להקפיד על ריחוק חברתי ולעמוד בהגבלת מספר הנוסעים על כל רכבת, כל תקלה הופכת לפוטנציאל הדבקה.
תודה למקס מורוגוסקי, מארגון "תחבורה בדרך שלנו" שסייע בהכנת הכתבה