
12 מתים מקורונה בישראל, 50 חולים במצב קשה
12 בני אדם נפטרו ממחלת הקורונה בישראל. 3,460 חולים בקורונה אובחנו בישראל נכון להיום (שבת) בבוקר. מבין החולים, 50 נמצאים במצב קשה, 73 במצב בינוני ו-3,236 במצב קל. 89 בני אדם בישראל שחלו במחלה החלימו ממנה. מבין החולים, 469 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, ו-484 שוהים במלונות הייעודיים שהוסבו לקליטת חולי הקורונה.
ביום ראשון השבוע אמר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ’ איתמר גרוטו בשיחה עם עיתונאים כי יש התייצבות בקצב עליית מספר החולים המאומתים, וכי חלק מהעלייה המספרית נובעת הרחבת הבדיקות. עם זאת, הוא הזכיר שפרק הזמן בין ההידבקות עד הופעת התסמינים הוא יומיים עד שבועיים, ולכן אי אפשר עדיין לקבוע כמה אנשים נדבקו בימים האחרונים.
עיריית צפת מבצעת חיטוי אתרים ציבוריים ברחבי העיר (צילום: דוברות עיריית צפת)
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל
אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר
משרד הבריאות ממשיך לעדכן על חקירות אפידימיולוגיות באתר משרד הבריאות – לחצו כאן.
למידע על מחלת הקורונה ועל בידוד ביתי, יש לפנות לאתר משרד הבריאות, לקו משרד הבריאות *5400, או למוקדים הטלפוניים של קופת החולים.
איך להימנע מהידבקות בנגיף?
לפי משרד הבריאות, הדרך היעילה ביותר להימנע מהידבקות בקורונה היא שמירה על היגיינה אישית ושמירת מרחק מאנשים אחרים. חשוב לדעת כי אדם הנושא את הנגיף אינו חווה בהכרח את תסמיני המחלה, ולכן, יש להתייחס לכל אדם (גם לעצמנו) כנשא פוטנציאלי של הנגיף. הנחיות המשרד כוללות – רחיצת ידיים עם סבון ומים או חיטוי בג’ל אלכוהולי לעיתים קרובות, הימנעות ממגע בפנים של אנשים אחרים, מלחיצות ידיים מחיבוקים או מנשיקות. במשרד מנחים את הציבור לשמור מרחק של שני מטרים מאנשים אחרים. בנוסף, חשוב לא לשתף כלי אוכל או שתייה.
הנחיות משרד הבריאות להתמודדות עם נגיף הקורונה (גרפיקה: אידאה)