13 מכשירי בדיקות קורונה מהירות ייכנסו לשימוש במרפאות ובתי חולים של כללית

13 מכשירי בדיקות קורונה מהירות ייכנסו לשימוש בישראל בזמן הקרוב – כך הודיעה בראשון קופת חולים כללית. המכשירים, מסוג "סופיה" (Sofia), מאפשרים זיהוי מהיר של נגיף הקורונה וקבלת תשובה לבדיקה תוך כ-15 דקות בלבד. קבלת המכשירים סוכמה בין סגן שר הבריאות, ח"כ יואב קיש, לבין מנכ"ל כללית, פרופ’ אהוד דודסון.

המכשירים יחלו לפעול בזמן הקרוב במרפאות נבחרות ובבתי חולים של כללית. 11 מכשירים יופעלו במוקדי דיגום של כללית ביישובים בהם ישנם היקפי תחלואה גבוהים, ושני מכשירים נוספים יוצבו בבתי החולים מאיר בכפר סבא וסורוקה בבאר שבע. לפי הודעת הכללית, ביצוע בדיקות קורונה באמצעות המכשירים אלה יחל מיד עם קבלת הנחיות משרד הבריאות להפעלתן וקביעת הקריטריונים למתן הבדיקה באמצעותן.

מכשיר בדיקות קורונה מהירות בשם סופיה (צילום: דוברות קופת חולים כללית)

ד"ר דורון נצר, ראש אגף רפואה בחטיבת הקהילה בכללית, אמר כי תוספת של 13 מכשירים בדיקה אשר נותנים תוצאה תוך 15-20 דקות תשפר את הזמינות לביצוע בדיקות קורונה ותפחית מהעומס הקיים על המעבדות. הנבדקים יקבלו את התשובה בנקודת הדיגום, בבה"ח או במרפאה, ובכך ייחסך הצורך בהמתנה לקבלת תשובה.
דבר העובדים בארץ ישראל
כל בוקר אצלך במייל

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

המכשיר מזהה את נגיף הקורונה בשיטה המבוססת על זיהוי אנטיגני, תוך שימוש בדגימת מטוש ישירה מהחולה. התוצאה, חיובי או שלילי לנגיף הקורונה, מתקבלת בתוך 15-20 דקות בלבד מרגע הדגימה. המכשיר מאפשר זיהוי בוודאות גבוהה של נשאות לקורונה, במיוחד בקרב נבדקים עם תסמינים (סימפטומטיים). נבדקים אשר יקבלו תשובה חיובית יוגדרו כנשאי קורונה, וכך ניתן יהיה לבצע תחקור אפידמיולוגי מיידי ולקטוע במשנה יעילות את שרשרת ההדבקה. עם זאת, כאשר מתקבלת תשובה שלילית תידרש בדיקה נוספת בשיטת הדיגום הרגילה (PCR).

המכשיר נכנס לפעולה בישראל לאחר שעבר את אישור רשות המזון והתרופות בארה"ב (FDA), ועבר ניסוי מוצלח במסגרת מערך הבדיקות של מד"א בחודש יולי.

"לנוכח הקפיצה במספר החולים, היקפי הפעילות בבתי חולים ובמרפאות הקהילה הינם בסדרי גודל אשר טרם הכרנו כדוגמתם", הוסיף ד"ר נצר, "בכללית למעלה מ-26,000 מאומתי קורונה המטופלים בביתם או במלוניות ומאות חולים המאושפזים בבתי החולים. אנו בעיצומו של אירוע בריאותי משמעותי, בו הצוותים עובדים סביב לשעון וללא ליאות כדי לתת מענה לכלל אזרחי ישראל".

מיליוני בדיקות מהירות למדינות עניות

יוזמה של ארגון הבריאות העולמי, האיחוד האירופי וקרן ביל ומלינדה גייטס תספק בתקופה הקרובה 120 מיליון בדיקות קורונה למדינות עניות ובעלות הכנסה בינונית – כך דיווח הגרדיאן הבריטי. הבדיקות יסופקו למדינות בתמורה לסכום נמוך של כ-5 דולרים (כ-20 שקלים) ואף פחות מכך. הבדיקות בנויות כמו בדיקות לגילוי הריון – שני קווים כחולים מראים על ‘חיובי’, ויפוענחו על ידי עובדי בריאות. הן יאפשרו ניטור מהיר של עובדי בריאות, שנדבקים ואף מתים בשיעורים גבוהים מהנגיף במדינות מתפתחות.

הבדיקות מיוצרות על ידי שתי חברות שונות – החברה הקוריאנית SD Biosensor, שכבר קיבלה אישור חירום מזורז של ארגון הבריאות העולמי, והחברה האמריקנית Abbott, עתידה לקבל אותו בקרוב. כנגד תרומה גדולה של קרן גייטס התחייבו שתי החברות התחייבו לספק 20% מהבדיקות למדינות עניות ובעלות הכנסה בינונית, ו-80% לכל היתר. גם מדינות מבוססות, כגון גרמניה, רכשו בדיקות.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website